Skidsektionens medlemmar: Andreas Majabacka, Robert Friman, Alf Kargus, Bror Glasberg, Anders Lundberg, Thomas Granholm, Peter Klemets, Hanna Enlund, Charlotta Frantz och Simon Dahlbacka.

Skidsektionens verksamhetsplan 2019

Skidsektionen har slagits ihop med motionssektionen och heter nu Skid- och motionssektionen.

Terrängcupen som ordnas i regi av IF VOM vill antagligen även i år att Maxmo Sportklubb står som värd för en deltävling, vilket vi hoppas kan utföras under liknande former som ifjol.

Västerö Trail Run ordnas med största sannolikhet igen till hösten 2019 under samma enkla former som den första upplagan av loppet. Maxmo Classic Rollerski ordnas högst troligen inte förrän vägarna fått ny beläggning vilket inte ser ut att bli fallet ännu under år 2019.

Plogga (jogga + plocka skräp) är en trend som startat i Sverige och snabbt spridit sig över hela världen. Det är ett enkelt sätt att själv göra en liten miljöinsats samtidigt som man är ute och motionerar. Under våren ordnar Maxmo Sportklubb ett eller flera Plogga-tillfällen då maxmobor tillsammans motionerar och plockar skräp.

Övrig motionsfrämjande aktiviteter planeras och ordnas enligt intresse och om efterfrågan finns.